Marcel Ciolacu a precizat că speră ca şeful statului să nu facă marţi consultări cu specialiştii în epidemiologie, soluţie pe care o propune PSD de câteva luni, doar pentru a-şi salva imaginea, ci pentru că sunt aproape 8.000 de cazuri noi în această zi, iar situaţia gravă „îl obligă pe preşedinte să iasă din tranşeele electorale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„A trebuit ca România să ajungă la aproape 8.000 de cazuri pe zi şi la peste 120 de morţi în 24 de ore pentru ca preşedintele Iohannis să accepte soluţia propusă de luni întregi de PSD: o largă consultare cu toţi specialiştii în epidemiologie, indiferent de partidul cu care simpatizează. Sper că preşedintele Iohannis face acest gest nu doar pentru a-şi salva imaginea, după cifrele devastatoare ale pandemiei publicate astăzi. Ci pentru că situaţia gravă în care am ajuns îl obligă pe preşedinte să iasă din tranşeele electorale”, a scris Marcel Ciolacu marţi pe Facebook. 
 
Liderul social-democraţilor a adăugat că este nevoie de măsuri coerente şi clare care să fie propuse de specialişti, „acum când sănătatea publică a ţării se află pe margine de prăpastie”.
 
„Acum, când sănătatea publică a ţării se află pe marginea prăpastiei, când nu este încă prea târziu, este nevoie de măsuri clare, coerente, propuse de specialişti, nu de tot felul de habarnişti. Altfel, mii de vieţi se vor pierde în continuare şi vor fi trecute în contul ambiţiei liberale pentru obţinerea unei puteri iluzorii. De luni de zile PSD i-a solicitat preşedintelui Iohannis să renunţe la rolul de lider de facto al PNL şi să redevină preşedintele tuturor românilor. E bine că măcar în al doisprezecelea ceas a înţeles că trebuie să asculte de sfatul specialiştilor, iar apoi să cheme la Cotroceni liderii tuturor partidelor parlamentare pentru a se ajunge la o înţelegere unanimă cu privire la #planul prin care statul să poată prelua din nou controlul asupra pandemiei!”, a conchis Ciolacu. 
 
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 120 de decese şi 974 pacienţi internaţi la ATI.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru marţi, la ora 15.00, o o şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.
 
La şedinţă participă Nelu Tătaru, Ministrul Sănătăţii; Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii; general dr. Ionel Paul Oprea, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii; Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii; dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov; dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF.
 
Şeful statului va susţine o conferinţă de presă de la ora 18.00.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.