Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, marţi, că este inevitabilă carantinarea oraşului şi a zonei limitrofe, având în vedere apropierea de rata de infectare de şase la mie. Fritz a anunţat că DSU a trimis o comunicare în acest sens, fiind vizate localităţile ce depăşesc 6 cazuri la mia de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem la o rată de infectare, în Timişoara, de aproape 6 la mia de locuitori, asta înseamnă că intrăm într-un scenariu de creştere exponenţială şi, din păcate, este puţin probabil să putem evita o carantinare a oraşului şi a întregii zone periurbane. Ieri, DSU a dat o comunicare că localităţile care depăşesc 6 cazuri la mia de locuitori, trebuie să trimită necesitatea lor de carantinare. Asta înseamnă că o să ne confruntăm foarte curând cu aceasta decizie. Eu nu cred că cineva poate să ia această decizie uşor, dar cred că, dacă privim cifrele în faţă, dacă realizăm că oricum la un moment dat va trebui să carantinăm zona metropolitană…Mai bine mai devreme decât mai târziu, ca să limităm răspândirea virusului. Scopul principal trebuie să fie ca la sfârşitul lui decembrie să sărbătorim cât de cât un Crăciun normal şi să salvăm câte vieţi posibile, iar pentru asta trebuie să luăm aceste măsuri”, a declarat primarul Timişoarei Dominic Fritz.

Fritz a adăugat că această discuţie trebuie să aibă loc în CJSU.

”Această discuţie trebuie dusă în CJSU, cu preşedintele Consiliului Judeţean, cu doamna prefect. Despre ce înseamnă, trebuie discutat. Eu tind să cred că o abordare mai strictă pe termen scurt ne aduce beneficii pe termen lung mai multe. Trebuie analizate toate măsurile posibile şi găsită o formulă eficace. N-are rost să luăm măsuri doar de dragul măsurilor, trebuie să luăm măsuri care sunt şi eficace, şi care ştim că peste 2 săptămâni vor produce şi efect.Nu aş vrea să exclud nimic, pentru că situaţia este serioasă. Spitalele sunt pline. În alte ţări, aceste măsuri foarte dure se iau când spitalele mai au 20-30% din capacitate, tocmai pentru că se ştie că avem spitalele pline, trebuie să tranşăm acest lucru în modul cel mai urgent”, a mai precizat Dominic Fritz.

Marţi, rata de infectare cu coronavirus este la Timişoara de 5,68 la mia de locuitori.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, după o şedinţă cu prefecţii şi instituţiile implicate în limitarea pandemiei de coronavirus, că a cerut mai multă fermitate în luare deciziei de carantinare a localităţilor care au un indice ”semnificativ” mai mare de 3 la mie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.