Mai multe persoane şi-ar fi pierdut viaţa şi cel puţin 15 au fost rănite, luni seara, într-un atac terorist care a avut loc în centrul oraşului Viena, informează presa din Austria. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European Charles Michel condamnă atacul terorist care a avut loc în Viena. Şi preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat după atac, calificându-l drept un "act de teroare atroce".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

UPDATE - Preşedintele României, Klaus Iohannis, a reacţionat, luni, după atacul terorist din Viena, pe care îl califică, într-un mesaj pe Twitter, ca fiind un "act de teroare atroce".

"Veşti teribile de la Viena în seara aceasta. Condamn cu tărie acest atroce act de teroare. Condoleanţele mele familiilor şi celor apropiaţi victimelor. România se solidarizează cu Austria", este mesajul transmis de Klaus Iohannis, pe Twitter.

Foto: skynews.com
Foto: skynews.com

UPDATE - Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European condamnă atacul brutal din Austria şi îşi exprimă solidaritatea cu locuitorii din Viena

"Sunt şocată şi profund îndurerată de atacul brutal care a avut loc în Viena. Gândurile mele se îndreaptă spre familiile victimelor şi poporul austriac. Europa este alături de Austria. Suntem mai puternici decât ura şi teroarea", este mesajul scris pe Twitter de Ursula von der Leyen.

La rândul său, preşedintele Consiliului European Charles Michel a scris, pe Twitter, un mesaj prin care condamnă atacul.

"Europa condamnă vehement acest act laş care încalcă valorile umane. Gândurile mele se îndreaptă către victime şi locuitorii oraşului Viena în noaptea acestui atac teribil. Suntem alături de Austria", a scris şi Charles Michel.

Şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a exprimat "şocul şi tristeţea" după atacul din capitala Austriei.

"Noi, francezii, suntem la fel de şocaţi şi trişti ca austriecii după atacul din Vienna. După Franîa, o altă ţară prietenă este sub atac. Aceasta este Europa noastră. Duşmanii noştrii trebuie să ştie cu cine au de a face. Nu vom ceva în faţa nimănui", a scris preşedintele Franţei pe Twitter.

UPDATE - Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Harald Sörös, a declarat, pentru agenţia APA, că o persoană a fost ucisă şi alte 15 au fost rănite, în atacul terorist din Viena. În urma intervenţiei forţelor de ordine, un suspect a fost împuşcat.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Cele 15 persoane rănite se află internate în spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Vienna Health, Christoph Mierau. Printre persoanele rănite se numără un ofiţer de poliţie, care este în state gravă. Alte cel puţin şase persoane sunt în stare gravă.

Mai mulţi atacatori ar fi acţionat în cel puţin şase locaţii din Viena, a confirmat Harald Sörös.

UPDATE - Un purtător de cuvânt al serviciilor de intervenţie din Viena a declarat, pentru agenţia de presă APA, că mai multe persoane au murit în urma atacului.

 

 

"Nu putem spune care este numărul victimelor, încă evaluăm situaţia", a declarat Daniel Melcher, potrivit postului de televiziune ORF.

UPDATE - Ministrul austriac de Interne a confirmat, pentru postul de televiziune ORF, că este vorba despre un atac terorist, la care au participat mai multe persoane.

UPDATE  - Imagini din timpul intervenţiei forţelor de ordine au apărut pe reţelele sociale.

 

 

“Au fost trase focuri de armă în centrul oraşului – sunt persoane rănite – staţi departe de locurile publice şi de transportul public”, a anunţat poliţia pe Twitter.

Publicaţia Kronen Zeitung a relatat că atacul a avut loc pe o stradă unde se află cea mai importantă sinagogă din Viena.

Kronen Zeitung şi o altă publicaţie au scris că au fost trase focuri de armă într-o piaţă din apropiere, Schwedenplatz..

Redactorul şef al ziarului Falter a afirmat că o persoană a fost ucisă, citându-l pe ministrul de Interne, care nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.