Guvernul francez urmează să dizolve miercuri, într-o şedinţă, gruparea naţionaloistă turcă ”Lupii suri” (Loups gris), a anunţat luni ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează Reuters

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voinţa Guvernului în vederea dizolvării unor asociaţii este puternică”, a subliniat ministrul la audieri în Comisia legilor, din cadrul Adunării Naţionale, pe tema ”luptei împotriva terorismului şi islamismului radical”, în urma atentatelor de la Conflans-Sainte-Honorine şi Nisa.

”Aşa a fost în cazul grupării Cheikh-Yassine (...), BarakaCity”, care se prezenta ca un ONG umanitar islamic, a declarat Darmanin, referindu-se la dizolvarea acestor asociaţii în urma decapitări lui Samuel Paty, la 16 octombrie, în apropierea Colegiului Bois d'Aulne, la Conflans-Sainte-Honorine, unde preda acest profesor de istorie-geografie.

”Am ocazia să vă spun azi că gruparea Lupii suri, deosebit de agresivă, ca să nu spun mai mult, va fi prezentată miercuri în cadrul Consiliului Miniştrilor şi că voi avea ocazia să prezint în 15 zile dizolvarea CCIF, Colectivul împotriva islamofobiei din Franţa, a adăugat ministrul.

Incidente au avut loc recent în Franţa, în care a fost implicat acest grup ultranaţionalist, în contextul relansării conflictului armat din enclava separatstă azeră Nagorno Karabah, în Azerbaidjan, şi al creşterii tensiunilor între Emmanuel Macron şi omoogul său turc Recep Tayyip Erdogan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.