Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la coroana britanică, a fost infectat cu noul coronavirus - în aprilie - şi a întâmpinat dificultăţi respiratorii, dezvăluie luni tabloidul britanic The Sun, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit tabloidului, prinţul în vârstă de 38 de ani nu a vrut să vorbească de contaminarea sa cu SARS-CoV-2, deoarece ”nu se întâmplau lucruri importante şi nu voia să îngrijoreze pe nimeni”.

Potrivit consemnelor Guvernului, William s-a izolat la vremea respectivă, în casa familiei la Anmer Hamm, în Norfolk, în estul Angliei, însă a continuat să-şi respecte angajamentele telefonic sau prin videoconferinţă.

Contactat luni de AFP, Palatul Kensington nu a dorit să comenteze aceste informaţii.

Nicio explicaţie nu a fost prezentată cu privire la motivul din cauza căruia familia regală nu a făcut publică această contaminare, spre deosebire de cea a prinţului Charles, fiul reginei Elizabeth a II-a şi moştenitorul coroanei, anunţată la 25 martie de către serviciile sale.

Prinţul de Walles - care a prezentat ”simptome uşoare” - s-a izolat atunci timp de şapte zile în reşedinţa sa din Scoţia, împreună cu soţia sa Camilla, anunţa Clarence House într-un comunicat, şi a continuat să ”muncească de la distanţă, ca de obicei”.

Însă fiul său William ar fi fost ”afectat destul de puternic de virus”, scrie The Sun.

”Asta l-a făcut K.O.”, a declarat o sursă anonimă ziarului, adăugând că ”la un moment dat, i-a fost greu să respire, iar atunci toată lumea din jurul său era, evident, destul de panicată”.

Regatul Unit, cea mai îndoliată ţară de pandemia covid-19 în Europa - cu 46.555 de morţi - este afectat de-acum de al doilea val al epidemiei.

Anglia se pregăteşte să intre joi într-onouă carantină, aşa cum a făcut deja Ţara Galilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.