Premierul spaniol Pedro Sanchez condamnă o serie de manifestaţii violente care au avut loc sâmbătă seara în ţară, în semn de protest faţă de restrângeri impuse cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Barcelona au avut loc ciocniri înttre contestatari, care au aruncat cu pietre şi alte proiectile, şi poliţie, a doua noapte la rând, după ce a intrat în vigoare o stare de urgenţă naţională - pe o perioadă de şase luni.

La Madrid, poliţia antirevoltă a tras cu gloanţe oarbe pentru a dispersa grupuri de manifestanţi care au incendiat pubele pe principala arteră din capitala spaniolă.

La Longrono, un oraş situat în nordul ţării, aproximativ 150 de persoane au atacat poliţia cu pietre, au incendiat pubele şi au jefuit magazine, a anunţat poliţia locală.

”Numai responsabilitatea, unitatea şi sacrificiul ne vor permite să învingem pandemia care devastează toate ţările”, a scris pe Twitter Pedro Sanchez.

”Comportamentul violent şi iraţional al grupurilor minoritare este intolerabil. Acesta nu este lucrul bun de făcut”, denunţă premierul spaniol.

Aproximativ 1.500 de angajaţi ai unor hoteluri şi restaurante au manifestat - paşnic - împotriva restricţiilor sanitare şi au denunţat sâmbătă consecinţele stării de urgenţă asupra locurilor lor de muncă, a anunţat poliţia.

Toate barurile şi restaurantele din Catalonia au fost închise la 13 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.