O persoană a fost arestată şi plasată în arest prevenitv, în urma rănirii grave a unui preot ortodox grec prin împuşcare - a cărui viaţă era în pericol - în timp ce închidea sâmbătă biserica pe care o conduce din 2012, la Lyon, fără să se confirme că era vorba despre atacator, care a tras în două rânduri în preotul în vârstă de 52 de ani şi care ar fi în continuare fugar, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor ”informaţii” BFMTV, anchetatorii explorează pista unui conflict personal, din cauza mai multor elemente - preotul nu purta o ţinută tradiţională, nicio ceremonie religioasă nu era în curs şi nicio justificare de ordin religios nu a fost auzită la momentul faptelor.

”În acest stadiu, nicio ipoteză nu este îndepărtată şi nici privilegiată”, a declarat pentru AFP procurorul din Lyon Nicolas Jacquet.

Parchetul din Lyon a deschis o anchetă cuprivire la ”tentativă de asasinat” şi a anunţat că rămâne în contact strâns cu Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT).

Protopopul Nikolaos Kakavelakis era pe cale să plece din post, declară surse concordante pentru BFMTV.

El era contestat în cadrul comunităţii sale, potrivit acestor surse.

Un membru al Bisericii Ortodoxe francofone din Lyon, Antoine Callot, a dezvăluit la BFMTV existenţa unor tensiuni.

”De ani de zile se spune că există tensiuni în această comunitate (...), dar până la a spune că el era ameninţat în md express... Nu ne-am gândit că s-ar fi putut întâmpla aşa ceva”, a declarat preotul ortodox, care spune că nu cunoaşte motivele acestor tensiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.