Poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe principalele artere din municipiul Bucureşti, iar în urma acţiunii s-au dat 39 de amenzi, în valoare de peste 28.000 de lei şi au fost reţinute 30 de permise de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Brigăzii Rutiere, acţiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

 În cadrul acţiunii au fost aplicate 39 sancţiuni  contravenţionale, în valoare de peste 28.000 lei şi au fost reţinute 30 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

Zece permise au fost reţinute pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 14 pentru infracţiunile constatate.

Cu ocazia activităţilor de control desfăşurate, poliţiştii rutieri au constat 16 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice:

•       9 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice;

•       4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive;

•       1 pentru deţinere de droguri (THC5-Cannabis);

•       1 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat;

•       1 pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere;

De exemplu, un tânăr în vârstă de 22 de ani a condus un autovehicul pe şos. Olteniţei şi nu s-a conformat semnalelor efectuate de poliţiştii rutieri, motiv pentru care aceştia, au pornit în urmărire şi au reuşit să-l oprească pe o stradă din Sectorul 4. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa în organism a substanţelor psihoactive.

Tânărul a fost dus la I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice şi s-a întocmit dosar de cercetare penală.

De semenea, un bărbat în vârsta de 30 de ani a condus un autovehicul pe şos. Viilor în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, fiind recoltate probe biologice şi întocmit dosar penal.

Un alt bărbat de 30 de ani a condus un autovehicul pe bd. I.C. Brătianu şi nu s-a conformat semnalelor efectuate de poliţiştii rutieri, motiv pentru care aceştia, au pornit în urmărire şi au reuşit să-l oprească pe o stradă din Sectorul 2. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest  care a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt conducător auto, în vârstă de 37 de ani, a condus un autovehicul pe şos. Bucureşti-Măgurele sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatuş avea o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.