Ministerul Finanţelor Publice a anunţat, sâmbătă, că numărul documentelor electronice emise prin intermediul Spaţiului Privat Virtual s-a dublat, în anul 2020, faţă de media înregistrată în ultimii ani. Astfel, de la începutul anului au fost emise şapte milioane de documente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 7 milioane de documente electronice emise prin intermediul Spaţiului Privat Virtual în 2020. Dublu faţă de media ultimilor 5 ani! Adeverinţe de venit, certificate de atestare fiscală, decizii, notificări, înştiinţări sau documente privind contribuţiile sociale declarate de angajatori”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Finanţelor pe pagina de Facebook a instituţiei. 

Conform informaţiilor postate pe reţeaua de socializare, între 2014 şi 2018 aproximativ 18 milioane de documente electronice au fost emise prin intermediul Spaţiului Privat Virtual.

Spaţiul Privat Virtual este destinat persoanelor juridice şi fizice, acesta fiind un instrument prin care se pate evita deplasarea la ghişeele ANAF pentru depunerea diverselor documente.

În vara acestui an, în contextul pandemiei de COVID-19,  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis o procedură nouă pentru Spaţiul Privat Virtual, care permite accesul fără nicio interacţiune fizică la ghişeu,  atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice care au deja un certificat digital pentru depunerea declaraţiilor în format electronic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.