Premierul Ludovic Orban anunţă că şi-a propus ca bugetul să fie adoptat înainte de finalul anului, după învestirea noului Guvern. El promite creşteri de pensie „bazate pe realitatea economică” arătând că aceste majorări vor duce la creşterea puterii de cumpărare în ceea ce priveşte veniturile pensionarilor fără ca majorările să fie anulate de inflaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pregătim rectificarea bugetară. De asemenea, pregătim proiectul de buget pentru anul viitor. Obiectivul nostru este să adoptăm proiectul de buget până în data de 31 decembrie, cel mai probabil după învestirea Guvernului, între Crăciun şi Anul nou”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, la Slobozia. 

Întrebat dacă bugetul pentru anul 2021 va prevede majorarea veniturilor profesorilor şi a pensiilor, primul ministru a explicat că bugetul va avea la bază realităţile economice.

”Viitorul buget va fi construit pe baze realiste şi va ţine cont de realitatea economică din România. Se va urmări, în primul rând, să asigure resursele necesare pentru investiţiile în dezvoltarea României, investiţii în dezvoltarea infrastructurii de transport, de sănătate publică. Pe de altă parte, evident, vom asigura toate resursele financiare necesare pentru a putea asigura plata pensiilor, plata salariilor. De asemenea, va trebui să gândim foarte bine asigurarea părţii de cofinanţare care să ne permită absorbţia fondurilor europene, pentru că odată cu creşterea ratei de absorbţiei a fondurilor europene trebuie să asigurăm  cofinanţare suplimentară”, a mai afirmat şeful Executivului.

În ceea ce priveşte pensiile, Orban susţine că intenţionează majorarea acestora, însă, pe considerente economice, afirmând că ”este mincinos” oricine spune că pot fi crescute pensiile fără creştere în economie.

”În proiectul de buget vom arăta foarte clar care e creşterea pensiilor, dar, oricum, creşterea pensiilor va fi bazată pe realitatea economică. Noi am avut  formulă de creştere care a fost făcută praf din populismul demagogic al PSD. (...) PSD a venit, a făcut praf totul, a generat nişte speranţe fără niciun fel de acoperire către părinţii şi bunicii noştri”, a adăugat Orban.

El a transmis pensionarilor că ”la fiecare creştere a pensiilor va creşte şi puterea de cumpărare a pensiilor”.

Ludovic Orban a reafirmat opinia PNL conform căreia, cu excepţia pensiilor militarilor, pensiile speciale trebuie desfiinţate.

Acesta a reafirmat că viitorul buget nu va avea la bază creşteri de taxe, catalogând drept ”fake news” afirmaţiile celor de la PSD în această privinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.