Un saudit a lovit cu maşina una dintre intrările Marii Moschei de la Mecca - cel mai sfânt loc al islamului -, situată în vestul Arabiei Saudite, au anunţat sâmbătă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paznici s-au năpustit asupra şoferului, a cărui maşină a trecut de două bariere înainte de a lovi una dintre intrările din sudul mocheii, vineri, potrivit unor reprezentanţi ai oraşului sfânt şi unor înregistrări postate pe reţele de socializare.

Autorităţile nu au dezvăluit identitatea bărbatului, însă au declarat că acesta părea să se afle într-o ”stare anormală”.

Bărbatul a fost prezentat în faţa unui procuror pentru a răspunde unor eventuale acuzaţii, au mai anunţat ei, fără să facă alte precizări cu privire la cauzele incidentului.

Arabia Saudită i-a autorizat la începutul lui octombrie pe credincioşi să se roage în Marea Moschee, după o interdicţie de şapte luni, o măsură impusă în lupta împotriva pandemiei covid-19.

Aproximativ 15.000 de musulmani au efectuat zilnic micul pelerinaj - Omra - la Mecca.

Micul pelerinaj, care poate di efectuat tot anul, a fost suspendat în martie din cauza pandemiei covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.