Gigantul american în domeniul distribuţiei Walmart a hotărât să-şi retragă - provzoriu - armele şi muniţia din raioanele magazinelor, ca măsură de precauţie, cu cinci zile înaintea alegerilor americane tensionate de marţi, şi în urma unor manifestaţii violente la Philadelphia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut momente izolate de agitaţie socială şi, aşa cum am făcut în mai multe rânduri în ultimii ani, ne-am scos armele şi muniţia din raioane, ca măsură de precauţie, pentru securitatea utilizatorilor noştri”, a anunţat joi un purtător de cuvânt al Walmart.

Marca precizează că aceste arme rămân de vânzare.

Ea a făcut la fel în vară, în timpul manifestaţiilor de după uciderea afroamericanului George Floyd de către un poliţist alb, la Minneapolis.

Walmart vinde arme în jumătate dintre magazinele sale mari sale, mai ales în regiuni de vânătoare, precizează grupul.

Această măsură intervine în contextul în care în oraşul Philadelphia, în Pennsylvania, au avut loc manifestaţii după uciderea unui bărbat de culoare de către poliţişti, care au degenerat în jafuri ce au condus la arestări.

Mai multe înregitrări video, difuzate de presa locală, surprind un hipermarket Walmart jefuit, în nordul oraşului.

Această decizie a fost luată, de asemenea, într-un context tensionat, înainte de alegerile de marţi.

Donald Trump a refuzat să spună, în mai multe rânduri, dacă va veda în mod paşnic puterea, în cazul unei înfrângeri.

Locatarul Casei Albe a sugerat că numai nişte fraude masive - despre care clamează, fără probe, că au fost făcute posibile de recurgerea sporită la votul prin corespondenţă, din cauza pandemiei covid-19 - l-ar putea împiedica să obţină o victorie.

În centrul Washingtonului, numeroase imobile au început miercuri să-şi baricadeze intrările şi vitrinele, de frica unor eventuale manifestaţii după seara alegerilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.