Dominic-Samuel Fritz a devenit, vineri, oficial, primar al Timişoarei, după ce a fost ales în această funcţie la alegerile locale din 27 septembrie. În discursul ţinut la ceremonia de învestire în funcţie a primarului ales şi a noului Consiliu Local Timişoara, Fritz a declarat că nu tolereaza ”şmecheria”, dar că este deschis pentru colaborare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un număr de 25 de consilieri locali au depus jurământul de credinţă, vineri, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara, dar şi primarul ales, Dominic-Samuel Fritz.
 
"Vă mulţumesc pentru încrederea uriaşă cu care m-aţi onorat. Timişoara m-a făcut unul de-al ei acum mulţi ani. Acum mi-a dat onoarea copleşitoare de a o conduce ca un slujitor al comunităţii. Voi rămâne unul de-al vostru şi voi trage în fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toţi. Vreau să vă mulţumesc şi dvs, domnule primar Robu, în numele timişorenilor, pentru 8 ani de serviciu public şi vă doresc toate cele bune şi multă sănătate în această nouă etapă a vieţii. Preiau acest mandat în zilele cele mai grele de la începutul pandemiei. Şi cred că suntem cu toţii conştienţi că pentru a rupe valul infecţiilor nu avem decât opţiuni dureroase. Dar nu mi-e teamă pentru Timişoara. Vom trece prin această încercare aşa cum au confruntat timişorenii provocările mari de-a lungul istoriei: cu responsabilitate personală, cu solidaritatea comunităţii şi cu un spirit inovator. Acestea sunt ingredientele cu care vom combate această criză, aici, la Timişoara”, şi-a început discursul Dominic Fritz.
 
 
Primarul Timişoarei le-a transmis colegilor săi că vor avea în el un partener.
 
"Acestea sunt şi valorile pe care vom clădi în continuare viitorul european al Timişoarei. Poate această pandemie ne aminteşte care este menirea politicii în viaţa noastră: Politica nu este un scop în sine, ci doar un mijloc pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor. Avem nevoie de politică pentru a face dintr-o populaţie de sute de mii de indivizi o comunitate funcţională. Cu reguli comune, respectate de toţi, cu deschidere către ideile noi, cu implicarea tuturor, pentru că toţi avem de contribuit. Noi, cei care am depus jurământul astăzi, vom lua în serios această menire şi aceste valori. Vă felicit, dragi colegi din Consiliul Local, pentru curajul şi implicarea voastră. Veţi avea în mine mereu un partener, unul intransigent, care nu tolerează şmecheria, dar cu braţe larg deschise pentru colaborare. Şi le spun mai ales colegilor consilieri locali care nu fac parte din partidul din care provin: suntem competitori, pentru că doar competiţia asigură progres. Dar războiul nu îl ducem unii împotriva celorlalţi, ci împreună împotriva tuturor viruşilor care otrăvesc viaţa cetăţii. Împreună, asta înseamnă şi o colaborare cu celelalte instituţiile ale statului”, a mai declarat Fritz.
 
Dominic Fritz l-a asigurat şi pe noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, de o bună colaborare.
 
 
"Alin, te asigur că Timişoara va îmbrăţişa rolul ei de motor pentru întregul judeţ şi abia aştept să colaborăm cu bună-credinţă pentru a transforma Timişul. Mă uit şi la cei care ne reprezintă în Parlamentul României - Dan Barna, Cătălin Drulă, Nicu Fălcoi: Timişoara şi Banatul au multe de dat acestei ţări şi contez pe voi şi pe toţi parlamentarii pe care îi vom vota în curând să întărim colaborarea strategică între instituţiile naţionale şi cele locale. Fac şi un apel către toţi actorii politici să susţină proiectul unui nou spital municipal pentru Timişoara”, a afirmat Dominic Fritz, în discurs.
 
 
Primarul Timişoarei le-a transmis locuitorilor oraşului că nu vor avea un primar "comod”.
 
"Nu în ultimul rând, vreau să mă adresez celor care nu au putut fi fizic cu noi astăzi, dar ne urmăresc pe zoom. Reprezentanţii cultelor şi ai minorităţilor, oameni de cultură şi antreprenori, activişti sociali şi cetăţeni implicaţi. Timişoara are nevoie de voi. Noi, cei care avem puterea formală, suntem doar facilitatori pentru ca ideile şi contribuţiile voastre să devină realitate. Vă mulţumesc pentru perseverenţa şi pasiunea voastră. Nu vă pot promite că voi semna totul, dar vă promit că uşa Primăriei mele va fi mereu deschisă. Dragi timişoreni, nu vă pot promite că voi fi un primar comod. Dar voi fi un primar sincer. Cu toate greşelile mele, dar cu siguranţă şi cu toată energia mea. Voi da în fiecare zi totul pentru Timişoara. Vă îmbrăţişez şi vă mulţumesc”, şi-a încheiat Fritz discursul.
 
 
La finalul ceremoniei, fostul primar Nicolae Robu i-a predat, simbolic, lui Dominic Fritz, cheia şi stema oraşului, dar şi o listă cu proiectele Primăriei Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.