Conferinţa Episcopilor din Franţa (CEF) a denunţat joi drept un act ”incalificabil” atacul cu cuţitul soldat cu trei morţi la Bazilica Notre-Dame din Nisa şi şi-a exprimat dorinţa ca ”creştinii să nu devină o ţintă de ucis”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem emoţionaţi, foarte afectaţi şi ne aflăm într-un fel de siderare faţă de acest act incalificabil”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al CEF, preotul Hugues de Woillemont, care a subliniat că locul atacului - interiorul unui lăcaş de cult - ”înseamnă anumite lucruri””.

Două persoane - un bărbat şi o femeie - au fost ucise joi, către ora locală 9.00 (10.00, ora României) în Biserica Notre-Dame, iar o a treia, rănită grav, a murit într-un bar din apropiere în care s-a refugiat, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Preotul Hugues de Woillemont a reacţionat de asemenea pe Twitter. El a scris că ”fraternitatea va învinge”.

Preşedintele CEF, monseniorul Éric de Moulins-Beaufort, a anunţat că se roagă pentru victime, rudele lor şi că se gândeşte ”în mod special” la dioceza Nisa.

”Se pune” problema securităţii celor aproximativ 45.000 de biserici din Franţa, apreciază episocpia, care îndeamnă ca aceste lăcaşe de cult catloc să rămână deschise, în pofida izolării care urmează să intre în aplicare joi seara.

”Este o problemă de credinţă, dar şi un simbol. Închiderea bisericilor după asemenea acte ar fi o îngenunchere în faţa ameninţării”, consideră Woillemont.

Preşedintele CEF se afla în drum către NIsa, împreună cu preşedintele Republicii Emmanuel Macron, care era aşteptat la locul atacului.

Într-un omagiu adus victimelor, clopotul morţilor urmează să fie tras, potrivit tradiţiei catolice, la ora locală 15.00 (16.00, ora României), peste tot unde este posibil, a anunţat episcopia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.