Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, cataloghează drept un ”act stupid” şi ”o ofensă la adresa conştiinţei” naţiunii franceze susţinerea preşedintelui francez Emmanuel Macronfaţă de caricaturile profetului Mahomed, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Puneţi-i această întrebare preşedintelui vostru: de ce susţine ofensarea Profetului lui Dumnezeu, pe care o consideră totdată libertate de exprimare?”, a îndemnat Khamenei într-un mesaj postat miercuri pe pe site-ul său şi adresat ”tineretului francez”.

”Acest act stupid nu este el o ofensă la adresa conţiinţei unei naţiuni care l-a ales ca preşedinte?”, îl atacă ayatollahul pe şeful statului francez.

Emmanuel Macron este ţinta unor critici aprige şi manifestaţii în mai multe ţări musulmane, după ce şi-a exprimat susţinearea faţă de caricaturizarea profetului Mahomed, considerată o blasfemie în islam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.