La mai mult de un an de la clasarea fără urmări a plângerii pentru viol care-l vizează pe actorul Gérard Depardieu, în vârstă de 71 de ani, o actriţă de 20 de ani reuşeşte să convingă un judecător de instrucţie să redeschidă ancheta, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra îl acuză pe Gérard Depardieu că a agresat-o sexual de două ori, pe 1 şi 13 august 2018, cu ocazia unei repetiţii la o piesă de teatru, la domiciliul actorului, un hotel particular din arondismentul VI. 

Ea a depus plângere la jandarmeria din Lambesc (Bouches-du-Rhône) în ultimele zile ale lunii august din 2018. 

Parchetul din Aix-en-Provence a deschis o anchetă preliminară înainte de a renunţa rapid la aceasta în favoarea Parchetului din Paris. Investigaţiile au fost încredinţate Poliţiei judiciare. Gérard Depardieu a fost audiat de Poliţie. 

Nouă luni mai târziu, pe 4 iunie 2019, plângerea a fost clasată fără urmări "numeroasele investigaţii realizate" nu au "permis caracterizarea infracţiunilor denunţate în toate elementele constitutive", a explicat Parchetul. 

Pentru reluarea anchetei, tânăra a depus o plângere pentru a se constitui parte civilă. Demersul este un recurs care permite desemnarea aproape automat a unui judecător de instrucţie pentru a redeschide ancheta. 

Prin această modalitate au fost reluate la Paris şi investigaţiile cu privire la acuzaţiile de viol la adresa regizorului Luc Besson sau a ministrului de Interne Gérald Darmanin, tot după clasarea anchetei preliminare. 

.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.