O tânără afroamericană - rănită de către un agent de poliţie care i-a ucis partenerul săptămâna trecută, în nordul Statelor Unite - a anuţat că vrea să depună plângere şi contestă versiunea oficială a faptelor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu mi-am pierdut dragostea vieţii mele şi tatăl copilului de şapte luni”, după ce un agent a deschis focul ”în timp ce noi ţineam mâinile sus”, a declarat Tafara Williams, în vârstă de 20 de ani, care a intervenit - de pe patul de spital - într-o conferinţă de presă virtuală organizată de către avocatul său, Ben Crump.

La 20 octombrie, la Waukegan, la periferia de nord a Chicago, un poliţist a deschis focul asupra vehiculului pe care femeia îl conducea, rănind-o şi omorându-l pe partenerul său, Marcellis Stinnette, în vârstă de 19 ani, care se afla pe locul pasagerului.

Potrivit poliţiei, un prim agent a vrut să le controleze maşina, însă cuplul a fugit. Unul dintre colegii săi a intervenit, atunci, pe jos, însă vehiculul a dat înapoi către el, iar agentul a deschis focul ”de frică pentru securitatea sa”.

Autorul focurilor de armă - un hispanic al cărui nume nu a fost făcut public - a fost concediat, iar primarul oraşului a promis să facă publică, săptămâna aceasta, înregistrarea video a intervenţiei.

Lăudând primele măsuri, Ben Crump, care o apără pe Tafara Williams şi familia acesteia, intenţionează să depună o plângere în civil, cu scopul de a obţine compensaţii, dar şi reforme în cadrul poliţiei locale.

Tânăra a declarat în conferinţa de presă că fuma o ţigară în maşină, parcată în faţa locuinţei sale, atunci când primul poliţist a intervenit.

După ce au discutat, ea dă asigurări că a plecat încet, fără să fie urmărită.

După ce a cotit, la colţul străzii, ”era alt (poliţist) care ne aştepta”, a continuat ea.

”Eu am pierdut controlul, iar poliţistul a tras în noi”, a povestit ea plângând.

Ben Crump a făcut olegătură între acest dosar şi cel al altui tânăr de culoare, Jacob Blake, rănit de poliţie în august, în oraşul vecin Kenosha, în Wisconsin.

De ficare dată, denunţă el, poliţia a folosit imediat forţa maximă.

”Este ca şi cum, faţă de afroamericani, poliţia mai întâi trage şi îşi pune întrebări mai târziu”, şi-a exprimat regretul avocatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.