Garda Naţională de Mediu anunţă suplimentarea echipelor de comisari din Capitală şi judeţul Ilfov, după ce s-au înregistrat creşteri semnificative ale poluanţilor montorizaţi. Indicatorii vor fi monitorizaţi online, începând de marţi seară, şi – dacă se vor constata depăşiri – se vor face controale în teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În condiţiile în care reţelele independente de măsurare a calităţii aerului (Airly si Aerlive), precum şi echipamentele de masurare din cadrul Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA) amplasate pe raza Municipiului Bucureşti şi a Judeţului Ilfov au înregistrat cresteri semnificative ale poluantilor monitorizaţi (în special seara şi noaptea), Garda Naţională de Mediu a suplimentat numărul comisarilor care vor fi prezenţi pe teren în zonele în care au fost inregistrate aceste cresteri. Astfel, începând din data de 27.10.2020, echipe mixte formate din comisari din cadrul Comisariatului General, Comisariatului Municipiului Bucureşti, respectiv Comisariatului Judeţean Ilfov, vor veni în sprijinul echipelor de permanenţă ale fiecărui comisariat în parte, care sunt pregătite să intervină, inclusiv noaptea, în zonele indicate”, a anunţat, marţi seară, Garda Naţională de Mediu.

Sursa citată a precizat că comisarii vor monitoriza, online, valorile indicatorilor respectivi înregistrate de Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA), precum şi de aplicaţiile aferente retelelor independente ( Airly si Aerlive), iar în cazul în care vor fi constatate fenomene de cresteri semnificative ale concentratiilor de poluanţi în aerul ambiental, echipele de permanenţă se vor deplasa în teren în vederea identificării posibilelor surse care care pot genera aceste concentratii.

”Precizăm că în situaţia în care poluarea s-a produs în urma unor incendieri, comisarii GNM au obligaţia să anunţe imediat comandamentul ISU, Poliţia şi Jandarmeria. Vă reamintim că, în cazul în care doriţi să semnalaţi o poluare, echipele noastre de permanenţă pot fi sesizate prin dispeceratul 112”, a mai transmis Garda de Mediu.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.