Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi actul normativ care modifică un alineat din 218/2015 privind protejarea şi sprijinirea persoanelor afectate de emisiile de substanţe nocive provenite din extracţiile de ţiţei din zona Suplacu de Barcău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea nclude în categoria persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit sau au lucrat cel puţin 30 de ani în comuna Marca şi satele comunei, zone afectate de poluare din cauza extracţiilor de ţiţei din Suplacu de Barcău.

„La articolul 1 din Legea nr. 218/2015 privind protejarea şi sprijinirea persoanelor afectate de emisiile de substanţe nocive provenite din extracţiile de ţiţei din zona Suplacu de Barcău, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 554 din 27 iulie 2015, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins: (2) Zona Suplacu de Barcău, denumită în continuare zona menţionată, cuprinde comuna Suplacu de Barcău din judeţul Bihor şi satele aflate în componenţa sa: Borumlaca, Dolea, Foglaş, Valea Cerului şi Vîlcelele, respectiv comuna Marca din judeţul Sălaj şi satele aflate în componenţa sa: Leşmir, Marca, Marca-Huta, Porţ şi Şumal”, conform actului normativ promulgat de către şeful statului. 

Senatul a respins proiectul de lege pe 27 noiembrie 2017, iar pe 6 octombrie a.c. a fost adoptat decizional de către Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.