Unsprezece picturi murale vor fi realizate pe clădirile căminelor studenţeşti din Timişoara, în cadrul programului Memoriile Cetăţii, realizat de Timişoara Capitală Europeană a Culturii. Tema din acest an a programului este istoricul, specificul şi spiritul Timişoarei, iar toate evenimentele vor fi derulate în jurul acestor trei concepte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şapte dintre picturile murale care vor fi realizate în Complexul Studenţesc au fost scoase la concurs, iar artiştii au putut să îşi transmită propunerile până duminică, 25 octombrie. Rezultatele concursului vor fi anunţate miercuri, iar în perioada 5-15 noiembrie, artiştii selectaţi vor putea să îşi pună în practică ideile creative.
 
În paralel, artiştii invitaţi încep deja de săptămâna aceasta să lucreze la alte patru picturi murale, pe căminele studenţeşti.
 
Programul Memoriile Cetăţii se află la a III-a ediţie, iar în acest an, Complexul Studenţesc din Timişoara va deveni gazdă pentru o serie de intervenţii care vor fi produse în spaţiul public, în locuri de adunare a studenţilor şi a comunităţii, pentru a facilita şi încuraja interacţiunea oamenilor cu spaţiul public în care trăiesc, fie temporar ori permanent.
 
Ideea programului Memoriile Cetăţii este crearea, în anul deţinerii titlului de Capitală Europeană a Culturii, a unui traseu de artă murală prin care localnicii şi vizitatorii să redescopere spiritul Timişoarei, istoria şi momentele importante din viaţa comunităţii.
 
Proiectul este realizat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar "Timişoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2020.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.