Primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a avut o serie de întâlniri, în ultimele zile, cu specialişti în diferite domenii, cu care a discutat despre un plan de combatere a pandemiei de COVID-19, la nivelul oraşului, printre acestea, o strategie de testare. "Imediat după învestirea în funcţia de primar, care sper să se producă zilele următoare, va intra în funcţiune şi o comisie de experţi care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timişoara", a anunţat Fritz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Săptămâna trecută, am avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul nostru de a combate pandemia Covid la Timişoara. M-am întâlnit cu prof. univ. dr. Octavian Creţu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş, să discutăm o strategie de testare. Am stat de vorbă cu reprezentanţii Horetim, asociaţia patronală a domeniul hotelurilor, restaurantelor şi cafenelelor din Timişoara, şi sunt hotărât să găsim soluţii pentru ca această industrie să rămână în viaţă şi în această perioadă foarte complicată. De asemenea, m-am întâlnit şi cu prof. Marin Popescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, pentru a-l asigura că Primăria va susţine elevii timişoreni indiferent de scenariul epidemiologic”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.
 
Dominic Fritz a anunţat că, după ce va fi învestit în funcţia de primar al TImişoarei, va intra în funcţiune o comisie de experţi din care va face parte, printre alţii, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.
 
"Imediat după învestirea în funcţia de primar, care sper să se producă zilele următoare, va intra în funcţiune şi o comisie de experţi care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timişoara. Am avut aseară o primă întâlnire online cu ei şi avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice şi pe studii de impact din toate perspectivele. Mă bucur că au acceptat invitaţia mea să facă parte din comisie: conf. univ. dr. Emilian Popovici - vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie; dr. Virgil Musta - şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş; conf. univ. dr. Bogdan Nadolu - sociolog; dr. Octavian Jurma - medic şi cercetător; dr. Val Mureşan - manager şi inginer. Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituţii, experţi, cetăţeni şi industrii putem controla epidemia în Timişoara şi că doar împreună putem identifica acele soluţii care să ne ţină sănătoşi şi ca societate”, a mai scris Fritz pe Facebook.
 
Şi la nivelul Consiliului Judeţean Timiş, noul preşedinte, Alin Nica (PNL), a constituit un grup de lucru care va gestiona pandemia de COVID-19. Nica a anunţat că acest grup va fi extins cu mai mulţi primari din judeţul Timiş, inclusiv cu Dominic Fritz, după ce acesta îşi va prelua mandatul de primar al municipiului Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.