Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni seară, despre o eventuală impunere a carantinei pe timp de noapte, că momentan se evaluează efectul măsurilor deja luate, dar, dacă va exista o creştere a numărului de cazuri în continuare, se va evalua posibilitatea adoptării de noi măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut că este o măsură adoptată în alte ţări din jurul nostru, însă noi, în momentul acesta  evaluăm efectul măsurilor deja luate. Şi anume, şcoli foarte mult în online, chiar dacă  în unele localităţi putea fi aplicat scenariul hibrid, dacă se solicită şi există un riscă, să poată să se desfăşoare şcoala online, de asemenea, restricţionarea activităţii în cinematografe, teatre, restricţionarea evenimentelor private. Vrem să  vedem exact ce efect au aceste măsuri. Dacă va exista o creştere, probabil că vom  evalua, pe traseu, alte prosibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă la noi în ţară cu ce s-a făcut până acum şi cu ce  se întâmplă în alte ţări cu măsuri deja luate”, a declarat Raluca Turcan, la Digi24, luni seară.

În ceea ce priveşte Capitala, vicepremierul a adăugat că mai sunt şapte zile, după care se va evalua care vor fi măsurile ce se vor lua.

”Evaluările se fac la 14 zile. aceasta este perioada de incubaţie şi practic de apariţie a efectelor unor măsuri. În Bucureşti avem o săptămână trecută, mai avem o săptămână după care evaluăm ce se impune să mai facem. Nu pot să pun eu acum degetul pe carantina de noapte. Vom vedea  ce ne spun specialiştii şi ce se întâmpă şi în alte ţări. Mai avem 7 zile în care vedem ce se întâmplă cu ţările care au luat deja această măsură, ce efect a avut măsura în alte ţări şi de asemenea, dacă  la noi, cu măsurile pe care le-am luat deja o să avem o scădere”, a mai declarat Turcan.

Municipiul Bucureşti este în scenariul roşu, după ce incidenţa cumulată a cazurilor a trecut de 3 la mia de locuitori. 

Premierul Ludovic Orban a declarat, întrebat sâmbătă la Arad dacă este luată în calcul o decizie privind restricţionarea liberei circulaţii pe timp de noapte, în contextul în care tot mai multe localităţi trec de pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, inclusiv Capitala, că este în evaluare o astfel de hotărâre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.