Europa trebuie "să accelereze serios" lupta împotriva coronavirusului dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii rămâne optimistă în privinţa faptului că ţările europene nu vor fi nevoite să intre în blocaje naţionale, au spus, luni, oficialii OMS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem încă optimişti că ţările nu vor trebui să intre în aşa-numitul blocaj naţional", a spus Maria van Kerkhove, director tehnic la OMS pentru Covid-19, într-o conferinţă online, când a fost întrebată despre numărul în creştere al cazurilor de infecţii din Europa, potrivit Reuters. 

"Acum suntem în urma virusului în Europa, aşa că depăşirea lui va necesita o accelerare serioasă a măsurilor", a adăugat Mike Ryan, expert la OMS. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus a recunoscut că după luni de luptă contra pandemiei care a cauzat mai mult de 1,1 milioane de decese, o oarecare oboseală s-a instalat dar el a făcut apel la continuarea luptei la o zi după ce un înalt responsabil al administraţiei Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că Statele Unite renunţă "să preia controlul pandemiei dar ar paria pe medicamente şi vaccinuri". 

Directorul OMS a insistat: "Când responsabilii acţionează rapis, virusul poate fi suprimat". "Nu putem renunţa. Nu trebuie să renunţăm", a spus el luni. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.