Medicul Voichiţa Halmaghi de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sibiu a participat, luni, la şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a sesizat că nu mai sunt locuri pentru internarea pacienţilor cu coronavirus. ”Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare”, a transmis medicul, cerând soluţii pentru suplimentarea numărului de paturi. Prefectul de Sibiu, Mircea Creţu, a admonestat-o cu mesajul: ”Ne facem de toată minunea”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa CJSU Sibiu a fost convocată luni pentru a se lua măsuri pentru localităţile care au depăşit rata de infectare de 3 cazuri la mie de locuitori sau 1,5 cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, s-au actualizat scenariile de funcţionare ale unor unităţi de îmvăţământ.

La un moment dat, în discuţie a intervenit medicul Voichiţa Halmaghi de la UPU Sibiu: ”Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă, care sunt din urmă cu o săptămână pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii. Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente în ultimele zile au fost 100-120. Ieri (duminică - n.r) s-au raportat 150”.

Prefectul de Sibiu, Mircea Creţu, i-a atras atenţia că discuţia nu face obiectul şedinţei, iar problema urmează a fi discutată în cadrul unei şedinţe cu reprezentanţii sistemului medical.

”Nu vă supăraţi, acest lucru nu ştiu dacă face obiectul întâlnirii noastre. Ne facem de toată minunea ce spuneţi dvs acum...”, a declarat prefectul.

”Eu spun că trebuie luat în calcul să fie obţinut un număr mai mare de paturi”, a continuat medicul, iar prefectul a admonestat-o: ”Acum este prima zi în care vă daţi seama că mai aveţi nevoie de paturi”.

Judeţul Sibiu a ajuns, luni, la rata de infectare de 2,4 cazuri la mia de locuitori, iar în municipiul Sibiu incidenţa cumulată este de 3,75 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Sibiu a intrat de sâmbătă noapte în scenariul roşu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.