Premierul italian Giuseppe Conte a condamnat luni decaraţii ”inacceptabile” ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan cu privire la omolgul său francez Emmanuel Macron, în urma unor declaraţii pe care şeful statului francez le-a făcut despre islam, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Declaraţiile adresate de către preşedintele Erdogan preşedintelui Macron sunt inacceptabile”, a scris - în franceză - Conte într-un mesaj postat pe Twitter.

”Tot ceea ce putem spune despre un şef de stat care tratează milioane de membri ai unor comunităţi religioase diferite este: du-te mai întâi şi fă-ţi examene de sănătate mentală”, a declarat sâmbătă Recep Tayyip Erdogan, într-un discurs televizat, referindu-se la Emmanuel Macron.

”Ce problemă are individul numit Emmanuel Macron cu islamul şi musulmanii?”, şi-a exprimat indignarea preşedintele turc.

Miercuri, într-un omagiu pe care i l-a adus lui Samuel Paty, profesorul de istorie-geografie decapitat la Conflans-Sainte-Honorine după ce le-a arătat elevilor săi, la cursuri pe tema libertăţii se exprimare, caricaturi cu profetul Mahomed publicate de revista satirică Charlei Hebdo, Emmanuel Macron a promis ”să nu renunţe la caricaturi”, în numele libertăţii de exprimare.

În urmă cu trei săptămâni, într-un discurs, Emmanuel Macron denunţa ”separatismul islamist”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.