Cancelarul german Angela Merkel a catalogat drept ”defăimătoare” atacurile preşedintelui Recep Tayyip Erdogan la adresa omologului său francez Emmanuel Macron, după declaraţiile francezului cu privire la islam, a anunţat luni un purtător de cuvânt al canelariei germane, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acestea sunt declaraţii defăimătoare şi nu sunt absolut deloc acceptabile”, mai ales în contextul ”uciderii înfiortătoare a profesorului francez Samuel Paty de către un fanatic islamic”, a declarat Steffen Seibert după ce a Erdogan a pus în discuţie ”sănătatea mentală” a lui Macron.

”Tot ceea ce putem spune despre un şef de stat care tratează milioane de membri ai unor comunităţi religioase diferite este: du-te mai întâi şi fă-ţi examene de sănătate mentală”, a declarat sâmbătă Recep Tayyip Erdogan, într-un discurs televizat, referindu-se la Emmanuel Macron.

”Ce problemă are individul numit Emmanuel Macron cu islamul şi musulmanii?”, şi-a exprimat indignarea preşedintele turc.

Miercuri, într-un omagiu pe care i l-a adus lui Samuel Paty, profesorul de istorie-geografie decapitat la Conflans-Sainte-Honorine după ce le-a arătat elevilor săi, la cursuri pe tema libertăţii se exprimare, caricaturi cu profetul Mahomed publicate de revista satirică Charlei Hebdo, Emmanuel Macron a promis ”să nu renunţe la caricaturi”, în numele libertăţii de exprimare.

În urmă cu trei săptămâni, într-un discurs, Emmanuel Macron denunţa ”separatismul islamist”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.