Poliţiştii ialomiţeni au aplicat sâmbătă 72 de amenzi în valoare de peste 9.000 de lei pentru nerespectare măsurilor legale privind protecţia şi prevenirea răspândirii COVID-19. Au fost făcute verificări în 25 mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 400 de persoane. Autorităţile s-au autosesizat cu privire la un botez care avea loc într-un local din Slobozia şi atât organizatorul evenimentului cât şi administratorul localului public au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi de 1.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii ialomiţeni au intensificat acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid - 19 şi a respectării Hotărârilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, echipe mixte formate din poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa, jandarmi şi poliţişti locali, au acţionat pentru verificarea respectării modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi a măsurilor impuse prin hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, arată un comunicat de presă al IPJ Ialomiţa.
 
Au fost organizate acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 114 de obiective/locaţii şi au fost legitimate peste 400 de persoane.
 
Sursa citată precizează că pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, echipele de control au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, în valoare de peste 9.000 de lei.
 
Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 25 mijloace de transport public în comun.
 
Forţele de ordine vor acţiona în continuare pentru siguranţa şi sănătatea cetăţenilor.
 
Poliştii recomandă oamenilor să aibă un comportament responsabil, să respecte distanţarea fizică şi să poarte masca de protecţie.
 
Sursa menţionată reaminteşte de TEL VERDE – 0800 800 165, număr la care pot fi sesizate nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.
 
„Pe parcursul derulării acţiunilor, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea în municipiul Slobozia  a unui botez, în incinta unui local public. Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, atât organizatorul evenimentului cât şi administratorul localului public au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare de 1.000 de lei”, mai arată comunicatul de presă.
 
Conform ultimului bilanţ prezentat duminică de CGS, în Ialomiţa sunt în total 1.907 de cazuri de îmbălnăvire cu noul coronavirus, 29 fiind cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore. Rata de infectare în judeţul Ialomiţa este de 1,29 la mia de locuitori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.