Ungaria a raportat 3.149 de cazuri noi de coronavirus duminică, ajungând astfel pentru prima oară la peste 3.000 de infectări, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul total de cazuri a crescut la 59.247 în ţara de 10 milioane de locuitori, fiind înregistrate şi 35 de decese, bilanţul total ajungând la 1.425.

Deşi cazurile de coronavirus au crescut brusc de la sfârşitul lunii august, prim-ministrul naţionalist al Ungariei, Viktor Orban, încearcă să evite repetarea blocării din primăvară care a făcut ca economia să se prăbuşească cu 13,6% în al doilea trimestru.

Şcolile maghiare funcţionează normal, iar în afară de închiderea frontierelor pentru străini, guvernul nu a impus restricţii semnificative .

Şeful cabinetului Orban, Gergely Gulyas, a declarat joi că guvernul nu planifică noi restricţii pentru a reduce răspândirea virusului şi că şcolile se vor deschide ca de obicei după vacanţa care se încheie pe 1 noiembrie.

"Guvernul se angajează să menţină funcţionarea şcolilor normal", a spus Gulyas.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.