Medicul şi profesorul constănţean Octavian Unc a încetat din viaţă în noaptea de vineri spre sâmbătă, el fiind internat de câteva zile şi ar fi fost diagnosticat cu Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anunţul a fost făcut chiar pe pagina sa de Facebook, iar sute de persoane au transmis mesaje de condoleanţe. 
De altfel, vineri seara, tot pe pagina sa de Facebook a apărut un mesaj în care oamenii erau îndemnaţi să se roage timp de cinci minute pentru Octavian Unc, având în vedere că starea sa era destul de gravă. 
“Profu’ Unc trece acum prin momente dificile. Haideţi toţi, fiecare după cum putem, să ne rugăm împreună în această seară. 5 minute, între 00:00 - 00:05, pentru noi nu sunt multe, dar pentru dânsul sigur vor reprezenta mult! Dumnezeu să-i dea multă sănătate”, este mesajul postat vineri seara pe pagina sa de Facebook. 
El ar fi fost diagnosticat şi cu Covid-19 şi ar fi avut şi alte probleme de sănătate. 
 
Octavian Unc s-a născut în 1957 în oraşul braşovean Zărneşti. El a absolvit Facultatea de Medicină Generală, IMF Bucureşti, promoţia 1985 şi a devenit cadru didactic al Facultăţii de Medicină din Constanţa din octombrie 1900. Din 2007 era profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, după ce anterior ocupase funcţiile de asistent, şef de lucrări şi conferenţiar universitar la aceeaşi unitate de învăţământ. 
Octavian Unc a fost şeful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa în perioada martie 2011 – octombrie 2014. Din 2015 era directorul medical al unei clinici private de chirurgie. 
Octavian Unc avea numeroase cursuri şi stagii de pregătire profesională atât în ţară, cât şi în străinătate. 
Octavian Unc a făcut parte din echipele chirurgicale conduse de profesorul Vasile Sârbu, care au realizat mai multe intervenţii în premieră naţională, printre care apendicectomie laparoscopica, colecistectomii laparoscopice, primele suturi mecanice digestive (1992), operaţie de transplant de insule pancreatice. 
Octavian Unc era pasionat de literatură. El publicase cinci volume de poezii şi era membru al Uniunii Scriitorilor din anul 2018.
În urmă cu câteva luni, Octavian Unc a candidat la funcţia de rector al Universităţii Ovidius din Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.