Un bărbat de 65 de ani care a fost infectat cu noul coronavirus şi care avea mai multe comorbidităţi a murit, vineri, la Spitalul din Mediaş, judeţul Sibiu, unde era internat în aşteptarea unui loc într-o secţie de Terapie Intensivă. La Mediaş, Secţia ATI pentru pacienţii COVID este în amenajare, iar bărbatul a fost ventilat mecanic şi monitorizat de medici, însă nu a supravieţuit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În data de 21 octombrie a.c un bărbat în vârstă de 65 ani, cunoscut cu multiple comorbidităţi, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Mediaş, în stare gravă. Acesta prezenta simptome asemănatoare cu simptomatologia infecţiei cu virusul SARS CoV-2, astfel că i s-au recoltat probe în vederea testării RT-PCR COVID-19. Acesta a fost internat, starea lui agravându-se treptat", a transmis, vineri seară, Prefectura Sibiu.
 
După primirea rezultatului pozitiv, s-a luat legătura cu Centrul Naţional de Coordonare şi Control al Intervenţiei, pentru a se găsi un loc îtnr-o secţie ATI, întrucât la Spitalul din Mediaş secţia ATI destinată pacienţilor cu COVID este în amenajare.
 
Între timp, starea bărbatului s-a agravat progresiv, astfel că s-a solicitat intervenţia medicilor de pe secţia ATI Mediaş, în urma căreia el a fost ventilat mecanic şi monitorizat în permanenţă de medicul pneumolog, medicul ATI şi medicul de gardă. 
 
Bărbatul a murit însă, vineri.
 
"Chiar dacă Spitalul Municipal Mediaş nu este complet pregătit pentru pacienţii confirmaţi pozitivi cu SARS CoV-2, acesta a beneficiat de tot suportul medical necesar, iar corpul medical a făcut toate eforturile pentru ca viaţa acestuia să fie salvată", a arătat Prefectura Sibiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.