Senatorul Emanoil Savin, care a semnat, dar nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă, iar apoi a votat învestirea Guvernului Orban şi căderea aceluiaşi guvern prin moţiune de cenzură candidează pentru Camera Deputaţilor pe listele Partidului Ecologist Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emanoil Savin, primar al oraşului Buşteni timp de trei mandate consecutive, începând cu 2004, fost membru PD-L, ales senator în anul 2016 sub sigla PSD, afiliat, pentru scut timp grupului senatorilor PNL după demisia din rândurile social-democraţilor, candidează pentru un mandat în Camera Deputaţilor din partea Partidului Ecologist Român.

Acesta ocupă primul loc pe lista PER în judeţul Prahova. Locul al doilea este ocupat de Gabriela Lola Anghel, fost deputat ales în legislatura 2012-2016 din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD), trecut la PNL. Gabriela Anghel a fost, de asemenea, preşedinte al filialei Prahova a PP-DD.

Emanoil Savin, care a semnat, dar nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, iar apoi a votat învestirea Guvernului Orban şi căderea aceluiaşi guvern prin moţiune de cenzură, la începutul lunii februarie.

El a renunţat la apartenenţa la grupul liberal la o zi după ce a votat căderea Guvernului condus de Ludovic Orban, invocând nemulţumirea sa faţă de faptul că în ierarhia PNL ar fi subalternul lui Mircea Roşca, fost deputat cu o condamnare pentru corupţie.

”Domnul Iulian Dumitrescu (preşedintele PNL Prahova – n.r.) mi-a făcut o surpriză să-mi pună un condamnat să mă conducă pe Valea Prahovei, pe Mircea Roşca şi ei au spus fără penali şi ei l-au avansat. De când s-a anunţat că trec eu la PNL şi mă ocup de Valea Prahovei ei l-au făcut vicepreşedinte” declara, pe 6 februarie, pentru News.ro, Emanoil Savin.

Mircea Roşca, fost preşedinte al PNL Prahova, candidează şi el pentru un mandat de deputat, pe locul al treilea pe lista PNL, tot în judeţul Prahova. Roşca a fost condamnat, în primă instanţă, de un complet de la ÎCCJ pentru trafic de influenţă, însă sentinţa a fost anulată în baza deciziei CCR referitoare la neconstituirea de către Instanţa supremă a completurilor specializate pentru judecarea infracţiunilor de corupţie, iar procesul săi de judecă din nou, de la zero.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.