Reprezentanţii PSD au transmis că guvernul Orban ascunde bugetul pentru anul 2021 pentru că Exectivul PNL urmează să redeschidă discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi apoi să majoreze TVA, să taie salarii şi să efectueze concedieri pentru a acoperi găurile din buget cauzate de măsurile haotice pe care le-a luat anul acesta. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a reacţionat, vineri, cu un mesaj pe Facebook, după ce PSD a întrebat ”de ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021”. ”De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?”, a scris Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Florin Cîţu, după ce PSD a întrebat ”de ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021”: De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?

 

„De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021? Pentru că urmează redeschiderea discuţiilor cu FMI, iar Guvernul Orban urmează să majoreze TVA, să taie – aşa cum au mai făcut! – salarii şi să concedieze masiv pentru a acoperi găurile din buget produse prin măsurile haotice din acest an”, arată o postare făcută vineri pe pagina de Facebook a PSD.
 
Sursa citată precizează că dacă ar prezenta public bugetul pentru anul viitor, atunci s-ar vedea măsurile de austeritate pe care Cabinetul Orban urmează să le ia.
 
„Dacă l-ar prezenta public, bugetul ar demasca toate măsurile de austeritate pregătite pentru anul următor. Însă PNL nu îşi permite aflarea adevărului înainte de alegeri!”, a conchis sursa menţionată.  
 
Pe 16 octombrie, premierul Ludovic Orban i-a asigurat pe reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României că Executivul va menţine cota unică de impozitare şi nu are în vedere majorarea taxelor sau introducerea altora noi, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.
 
„O altă temă discutată a vizat regimul fiscal. Premierul Ludovic Orban a subliniat poziţia clară a Guvernului de a menţine cota unică de impozitare şi faptul că nu are în vedere majorări de taxe şi nici introducerea de taxe noi. Totodată, discuţiile au vizat continuarea măsurilor Guvernului pentru păstrarea locurilor de muncă, respectiv acordarea de zile libere pentru părinţii copiilor ale căror cursuri sunt suspendate din cauza epidemiei, prelungirea aplicării programului flexibil de lucru pentru o perioada de sase luni şi acordarea stimulentelor pentru menţinerea locurilor de muncă. Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat încă o dată deschiderea spre dialog a Guvernului şi atitudinea pro-business pentru găsirea de soluţii rapide şi eficiente de susţinere a economiei şi a angajaţilor”, conform unui comunicat de presă al Executivului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.