Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat proiectul „Start în carieră prin master didactic” dedicat masteranzilor din cele opt universităţi care organizează, pentru prima dată, programe-pilot de studii universitare de master didactic, la forma de învăţământ cu frecvenţă. Astfel, masteranzii la forma de învăţământ cu frecvenţă vor beneficia de o bursă lunară de studiu de 2.350 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, implementarea pentru prima dată în România a masteratului didactic a fost posibilă prin susţinerea ministrului educaţiei, Monica Cristina Anisie, care a aprobat prin ordin înfiinţarea şi organizarea programelor de master didactic.

“Astfel, cei 400 de masteranzi care vor să îmbrăţişeze o carieră didactică s-au înscris la programul de studii universitare de master didactic, la forma de învăţământ cu frecvenţă.  Prin proiectul <<Start în carieră prin master didactic>>, aceştia vor beneficia de o bursă lunară de studiu, în valoare de 2.350 lei, pe întreaga perioadă a desfăşurării programului. În vederea desfăşurării unei activităţi didactice viitoare de calitate, prin intermediul acestui proiect masteranzii îşi vor dezvolta abilităţi şi competenţe practice şi vor participa, alături de cadrele didactice universitare, la un program de master modern şi eficient. Mai mult decât atât, se vor consolida competenţele didactice prin organizarea de cursuri de formare pentru 80 de cadre didactice din învăţământul terţiar universitar cu o tematică ce include conţinut educaţional inovator şi resurse de învăţare moderne şi flexibile”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

De asemenea, acest proiect are ca obiective îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei învăţământului terţiar, diversificarea ofertelor educaţionale, îmbunătăţirea nivelului de competenţe al personalului didactic din învăţământul terţiar universitar.

Proiectul „Start în carieră prin master didactic”, în valoare de 76.836.961,72 de lei, este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 - Educaţie şi competenţe, Prioritatea de investiţii – 10.II., Obiective Specifice 6.7, 6.9, 6.10, Program pilot pentru Sprijinirea Formării Iniţiale a Cadrelor Didactice pentru Învăţământul Preuniversitar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.