Huawei a prezentat joi noua gamă de smartphone-uri flagship Mate 40, fără servicii Google, dar cu un nou cip 5G puternic, în timp ce compania chineză se confruntă deja cu un deficit de semiconductori din cauza sancţiunilor americane, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gama Mate 40 include trei modele: telefonul entry-level Mate 40, telefonul premium Mate Pro şi dispozitivul de top Mate 40 Pro+. Este pentru prima oară când telefoanele Huawei includ un cip de tipul 5 nm (nanometer), un nou standard în producţia de semiconductori.

Numit Kirin 9000, noul cip al Huawei poate include miliarde de tranzistori în plus faţă de telefoanele actuale.

Noua gamă iPhone 12 a Apple este prevăzută la rândul ei cu cipuri de tipul 5nm, A14 Bionic. Acesta ar trebui să permită o eficienţă energetică mai mare şi o experienţă mai plăcută la jocuri.

La fel ca cipul Kirin 990 de anul trecut, Kirin 9000 are capacitate 5G, ceea ce înseamnă că se poate conecta la reţelele de acest tip, care promit vizeze de internet super rapide şi un timp de reacţie îmbunătăţit. Cele mai recente telefoane iPhone ale Apple şi Galaxy ale Samsung sunt şi ele compatibile 5G.

Alte funcţii ale smartphone-urilor Mate 40 includ: sistem de cameră foto quad pe spate, cu senzor principal de 50 megapixeli, capacitatea de captură HDR, filmare în culori mai vii, precum şi modul AI tracking, care menţine o persoană în cadru la înregistrarea video.

În privinţa preţurilor, Mate 40 va fi comercializat la 899 de euro, Mate 40 Pro la 1.199 de euro, iar Mate Pro+ va costa 1.399 de euro.

De asemenea, va fi comercializată o versiune sub brandul Porsche, de 2.295 de euro. Mărimea ecranelor variază între 6,5 inci şi 6,76 inci. Nu este clar când vor fi disponibile telefoanele la vânzare.

Perspectiva afacerilor cu smartphone-uri ale Huawei a devenit mai incertă pe fondul restricţiilor americane care au blocat accestul companiei chineze la unii dintre principalii săi furnizori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.