Marcel Ciolacu a declarat, întrebat despre sesizările PNL şi USR la Curtea Constituţională privind numirea lui Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ, că nu era mai bine să nu îl voteze, decât să conteste la CCR votul în plenul reunit al Parlamentului. Liderul PSD a adăugat că nu au exista negocieri cu PNL şi USR ca să voteze pentru numirea lui Iordache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu mai bine nu îl votau, decât să conteste? E dreptul lor constituţional şi mă bucur că fac acest lucru. Eu ştiu că grupul PNL are peste 100 de membri iar domnul Zegrean are 41 de voturi”, a afirmat Marcel Ciolacu joi într-o conferinţă de presă.

Chestionat dacă el consideră că au fost voturi pentru Florin Iordache de la PNL şi USR, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu ştiu. A fos tun vot secret şi nici nu am fost la Parlament în ziua respectiv. Din câte ştiu, grupul PNL are peste 100 de membrii atât la Cameră, cât şi la Senat, iar domnul Zegrean a avut 41 de voturi. S-a întâmplat ceva”.

Întrebat dacă, din ce ştie el, a existat vreo negociere cu PNL sau USR pentru a obţine voturi pentru Florin Iordache, liderul PSD a replicat: „Nu, nu a existat această negociere”.

Curtea Constituţională va dezbate pe 4 noiembrie sesizările PNL şi USR privind numirea prin votul în plenul reunit al Parlamentului a lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Tot atunci judecătorii CCR vor discuta şi sesizarea USR privind numirea senatorului USR George Dircă în funcţia de preşedinte al Secşiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului Legislativ.

Deputatul USR Silviu Dehelean susţine că a existat existat o înţelegere între PNL şi PSD pentru împărţirea funcţiilor la Consiliul Legislativ, iar Florin Iordache urma să preia şefia Consiliului Legislativ, iar Augustin Zegrean, şefia secţiei. Deputatul susţine că înţelegerea a fost „stricată” chiar de Augustin Zegrean care nu a acceptat să fie doar şef de secţie n subordinea lui Florin Iordache.

De asemenea, liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă a scris miercuri pe Facebook că, dacă liberalii vor o majoritate cu USR, va fi nevoie de un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii, test pe care Ludovic Orban l-a picat prin minciunile spuse la adresa USR cu privire la votul din Parlament pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.

În replică, liderul deputaţilor PNL Florin Roman afirmă că „mulţi se miră” că liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă nu vrea la guvernare cu PNL, în condiţiile în care „s-a văzut la blatul USR-PSD pentru Iordache că unii din USR ar vrea cu PSD”.

„Guvernarea nu e joacă de copii, stimate coleg! Guvernarea înseamnă şi asumare, nu doar aruncarea de acuze împotriva PNL pentru prostiile pe care le-aţi făcut!”, adaugă Roman.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.