Comuna constănţeană Fântânele intră în carantină pentru următoarele 14, după ce rata de infectare a depăşit 8 cazuri la mia de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CJSU Constanţa a propus, iar Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis ordinul care prevede carantinarea localităţii Fântânele, pentru următoarele 14 zile.

“Măsura a fost luată ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în localitatea din judeţul Constanţa, a ajuns la 8.41/1.000 de locuitori. Mai precis, din populaţia totală de 1.664 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2”, anunţă, joi, Prefectura Constanţa.

Conform Ordinului privind instituirea carantinei zonale, emis de către Şeful DSU, Raed Arafat, carantinarea localităţii presupune următoarele obligativităţi, care au intrat în vigoare joi, la ora 14.00: se vor identifica toate persoanele cu domiciliul, reşedinţa ori adresa declarată în Fântânele;  se limitează la maximum deplasarea persoanelor; DSP Constanţa va evalua prioritatea de testare a persoanelor din localitate; autorităţile locale şi IPJ Constanţa vor stabili rute ocolitoare.

De asemenea devine obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit cinci ani, prezente în spaţiile publice închise şi deschise. Vor fi interzise evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) în spaţii închise şi deschise. Totodată, a fost suspendată activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; organizarea şi desfăşurarea de activităţi în cinematografe şi ale instituţiilor organizatoare de spectacole şi/sau concerte. Totodată,o ficializarea slujbelor religioase se poate face doar în exteriorul clădirilor, cu prezenţa a maximum 20 de persoane.

Ordinea publică va fi asigurată de IJJ Constanţa sau IPJ Constanţa, a precizat sursa citată.
Din localitatea Fântânele este permisă intrarea sau ieşirea pentru transprtul de marfă, pentru persoanele care lucrează în altă localitate, care desfăşoară activităţi agricole, pentru cei care trebuie să se deplaseze la medic şi pentru urgenţele medicale.

Măsura de carantinare a localităţii Fântânele a fost luată după ce DSP Constanţa a realizat o analiză de risc, avizată pozitiv şi de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.