Belgia ar putea impune din nou - începând de săptămâna viitoare - o carantină, cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus, au anunţat autorităţile sanitare, în contextul unei creşteri puternice a infecţiilor cu covid-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La fel ca multe alte ţări europene, Belgia a impus o carantină strictă în primăvară, o măsură care a permis o reducere a contaminării.

Însă bilanţul a început să crească în ultimele săptămâni, după redeschiderea şcolilor şi odată cu scăderea temperaturii afară.

”Cred că vom avea probabil o nouă carantină, la sfârşitul săptămânii viitoare, dacă nu se inversează tendinţa până atunci”, a declarat miercuri pentru postul LN24 TV un purtător de cuvânt însărcinat cu probleme privind covid-19, Yves van Laethem.

Autorităţile belgiene au impus săptămâna aceasta o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii şi închiderea restaurantelor - pe o perioadă de o lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.