Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în acest moment nu se discută, la nivel de conducere a statului, despre "un aşa-numit lockdown", adică închiderea tuturor activităţilor, ci se caută soluţii pentru prevenirea răspândirii virusului, dar continuarea activităţilor esenţiale, în acelaşi timp. "Ce facem? Închidem ţara două săptămâni? După care ce facem? Iar trebuie să începem de la zero. Nu putem să ne gândim că ne întoarcem într-o lună sau două la normalitate", a adăugat Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În acest moment nu discutăm la nivel de conducere a statului despre un aşa-numit lockdown. Adică închiderea tuturor activităţilor, ci căutăm soluţii pentru prevenirea răspândirii, dar continuarea activităţilor esenţiale, în acelaşi timp. În această abordare trebuie să încadrăm şi continuarea democraţiei în România. Fără alegeri nu există democraţie", a declarat, miercuri, în conferinţa de presă, Klaus Iohannis.

El a afirmat că trebuie ales un nou Parlament, în condiţii speciale.

"În acelaşi timp trebuie să creştem numărul de locuri de la ATI în spitalele care pot primi bolnavi de COVID. Ce facem? Închidem ţara două săptămâni? După care ce facem? Iar trebuie să începem de la zero. Nu putem să ne gândim că ne întoarcem într-o lună sau două la normalitate. Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum şi peste o lună, două şi dacă oamenii de ştiinţă vor găsi un vaccin, sper destul de repede", a adăugat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.