Prefectura Arad a transmis, miercuri, că în municipiul Arad, cel mai probabil în următoarele două zile, va fi depăşit pragul de trei cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Autorităţile se pregătesc să ia măsurile de purtare obligatorie a măştii în toate spaţiile publice închise şi deschise, închiderea restaurantelor şi a cafenelelor şi efectuarea de cursuri online de către elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Prefecturii Arad, în municipiul Arad a fost calculată o incidenţă a infecţiilor COVID-19 de 2,96 cazuri la mia de locuitori.
 
"Depăşirea în Municipiului Arad a pragului de 3 cazuri COVID-19/1000 de locuitori este posibil să aibă loc în următoarele două zile, conform prognozelor Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, deoarece instiuţia a calculat astăzi o incidenţă de 2,96 cazuri/1000 de locuitori, calculul fiind realizat conform prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicat.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat imediat ce se va depăşi acest prag şi se vor lua măsurile necesare de limitare a răspândirii virusului. 
 
”În aceste condiţii, ţinând cont de prevederile actului normativ amintit, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad va fi convocat imediat ce se va depăşi incidenţa de 3/1000 de locuitori în Municipiul Arad. Astfel, în baza cadrului legal existent, măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 aferente depăşirii incidenţei de 3/1000 de locuitori vor intra în vigoare, în Municipiul Arad, cel mai probabil de la începutul săptămânii viitoare”, se mai arată în comunicat
 
Măsurile care se vor lua sunt următoarele: participarea tuturor elevilor la cursuri on-line (scenariu roşu); purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise, aglomerate şi neaglomerate; organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte va fi interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, va fi interzisă în interiorul clădirilor; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare va fi permisă doar pentru persoanele cazate în respectivele unităţi; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc va fi interzisă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.