Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri, că se fac evaluări ale tuturor spitalelor pentru a se afla dacă au existat infecţii nosocomiale la pacienţii Covid-19, precizând că au existat 346 de focare în unităţile medicale de la începutul acestei pandemii, cu 4.825 de pacienţi şi va fi evaluat fiecare caz în parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nelu Tătaru a fost întrebat miercuri, după amiază, la Cluj-Napoca, dacă există infecţii nosocomiale la pacienţi cu Covid-19 şi dacă au fost şi decese din această cauză.

“Pacienţii cu Covid desfăşuraţi în focarele din spitale sunt cei care sunt contacţi şi iau acea boală în spital. O infecţie nosocomială înseamnă infecţie apărută în spital la 48 de ore de la internare, pe parcursul spitalizării, până la 30 de zile de la externare. Avem în evaluare în acest moment tot ce înseamnă  DSP-uri pentru fiecare spital în parte, fiecare focar desfăşurat. Aştept o evaluare a acestui lucru”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că de la începutul pandemiei au fost 346 de focare în spitale, cu peste 4.800 de pacienţi şi va fi evaluat fiecare caz în parte.

“Avem la acest moment 346 de focare desfăşurate în spital de la începutul acestei pandemii, cu 4825 de pacienţi care au fost în aceste focare. Evaluăm fiecare pacient”, a explicat Nelu Tătaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.