Părinţii unui număr de 545 de copii migranţi - care au fost despărţiţi în Statele Unite după ce au trecut ilegal frontiera - nu au fost încă localizaţi, anunţă American Civil Liberties Union (ACLU), o influentă asociaţie americană de apărarea drepturilor civile şi drepturilor omului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această despărţire a fost implementată conform politicii ”tolernaţă zero” a preşedintelui Donald Trump, în lupta împotriva imigraţiei clandestine.

”Prin acţiunea noastră în justiţie, am informat tribunalul că părinţii a 545 de copii - despărţiţi cu forţa de către politica crudă de despărţire a familiilor implementată de către administraţia Trump - lipsesc în continuare”, a anunţat marţi, într-un mesaj postat pe Twitter, ACLU.

Potrivit acestei politici de toleranţă zero, Statele Unite au început să despartă copiii de părinţii lor în mai 2018, provocând un valde indignare atât în ţară, cât şi în străinătate.

La şase săptămâni după implementarea acestei politici, administraţia Trump a renunţat la această practică, mai puţin în cazul în care părinţii reprezintă ”un risc” pentru copiii lor

Două treimi dintre aceşti părinţi care nu pot fi găsiţi probabil au fost expulzaţi, porivit unui document judiciar publicat de postul CNN.

Potrivit NBC News, copiii rămaşi fără părinţi în prezent au fost despărţiţi de părinţii lor încă din 2017, în urma aplicării unui program pilot.

Pandemia covid-19 a întrerupt temporar căutarea acestor părinţi, însă ea a fost reluată între timp, potrivit ACLU.

O hotărâre a justiţiei din 2018 obligă Guvernul american să facă tot ceea ce este necesar pentru a reuni aceste familii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.