Huawei construieşte un nou centru de cercetare şi dezvoltare la Budapesta, iar cooperarea între Ungaria şi China este mai bună ca niciodată, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, la manifestarea jubiliară a companiei Huawei, organizată marţi, la Budapesta. Ministrul a subliniat că unul dintre giganţii lumii telecomunicaţiilor, Huawei lansează deja a treia sa investiţie în Ungaria, poltrivit MTI..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În capitala ungară va fi înfiinţat un centru de cercetare şi dezvoltare care va angaja cel puţin 100 ingineri, a precizat ministrul de Externe, care a calificat această investiţie drept o piatră de hotar din perspectiva deschiderii şi a schimbării dimensiunii economiei ungare.

Péter Szijjártó a relatat că activitatea noului centru va fi axată pe inteligenţa artificială, pe streaming, pe tehnologiile de prelucrare a imaginilor şi pe transmisia semnalelor, precum şi pe sistemele de distribuţie de dimensiuni excepţionale.

El a evidenţiat faptul că Huawei a fost prima companie chineză cu care Ungaria a încheiat un acord strategic în urmă cu 7 ani, iar infrastructura Huawei, care a fost un investitor activ şi până acum, oferă un suport solid pentru actorii pieţei telecomunicaţiilor din Ungaria.

Compania gigant a instalat în Ungaria şi cel mai mare centru logistic al său în afara Chinei, a precizat ministrul. El consideră important faptul că Huawei anunţă investiţii considerabile în Ungaria şi pe timpul pandemiei şi a mulţumit companiei pentru donaţiile cu care a contribuit la protecţia împotriva epidemiei.

Cai Lingyu, directorul executiv al Huawei Technologies Ungaria, a reamintit cu ocazia aniversării de 15 ani de prezenţă a firmei în Ungaria şi de 20 ani de prezenţă europeană că Huawei, unul din liderii mondiali ai soluţiilor de infocomunicaţii, a investit începând din 2005 1,5 miliarde de dolari în Ungaria, fiind al doilea cel mai mare investitor chinez. Dispozitivele de telecomunicaţii ale firmei sunt folosite zilnic de 80% din populaţia Ungariei, relatează MTI.

Directorul a adăugat că 2009 a fost primul an în care Huawei a construit linii de asamblare în Ungaria, după care în 2013 s-a deschis cel mai mare centru de aprovizionare Huawei din afara Chinei, sub denumirea Europe Supply Center. Acest centru produce în Ungaria şi distribuie în peste 50 de ţări instalaţii de
telecomunicaţii, servere, dispozitive de stocare a datelor şi instrumente necesare reţelelor 5G, de ultimă generaţie în comunicaţia mobilă, care se construiesc în perioada actuală în Uniunea Europeană. Compania are aproape 2400 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.