Parchetul General a dispus trimiterea în judecată a patru persoane acuzate că au tras focuri de armă asupra unei case din Lugoj în care se aflau opt persoane, între care patru minori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au încheiat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată  a patru inculpaţi, unul arestat la domiciliu iar ceilalţi trei sub control judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor (un inculpat), respectiv complicitate la această infracţiune (ceilalţi trei inculpaţi), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept (un inculpat), respectiv complicitate la această infracţiune (ceilalţi trei inculpaţi) şi de şantaj (trei dintre inculpaţi)”, a transmis, marţi, Parchetul General.

Procurorii au precizat că, în ziua de 21.08.2017, în jurul orelor 2200-2300, cei patru inculpaţi s-au deplasat cu un autoturism aparţinând unuia dintre ei la domiciliul persoanei vătămate unde, unul dintre inculpaţi, cu ajutorul celorlalţi trei, a executat mai multe trageri cu armă de foc de calibru 9 mm asupra locuinţei în care se aflau 8 persoane, dintre care patru minori.

”Această acţiune a fost făcută în scopul constrângerii persoanei vătămate să remită către trei dintre inculpaţi suma de 100.000 euro, activitate infracţională caracterizată printr-un ansamblu de acţiuni ilicite (exercitarea de ameninţări cu acte de violenţă extremă, telefonic şi prin intermediul reţelei de socializare Facebook, prin realizarea de transmisiuni audio-video în timp real), ce au debutat în primăvara anului 2017”, a transmis Parchetul General.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Timiş, spre competentă soluţionare.

În august 2017, au fost mai multe scandaluri între familiile de romi din Lugoj.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.