Poliţiştii din Bihor fac, marţi, patru percheziţii la sediile unor societăţi din două judeţe, ai căror reprezentanţi sunt bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat şi creditorii cu peste 5 milioane de euro, prin înşelăciune, abuz de încredere şi spălarea banilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de astăzi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, efectuează patru percheziţii domiciliare, în judeţele Bihor şi Arad, la sediile unor persoane juridice, în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şi spălarea banilor”, a transmis, marţi, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că, din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - prezent, reprezentanţii a trei societăţi comerciale din judeţele Bihor şi Arad ar fi creat mai multe mecanisme frauduloase cărora le-ar fi dat o aparenţă de legalitate, prin încheierea unor contracte de prestări servicii financiare, care ar fi pus creditorii (bugetul de stat şi furnizorii) în imposibilitatea recuperării debitelor pe calea executării silite în situaţia neplăţii obligaţiilor fiscale şi a bunurilor/serviciilor contractate, totul în scopul ascunderii disponibilităţilor băneşti rezultate din activitatea de comerţ desfăşurată.

”În acest sens, toţi banii rezultaţi din activitatea curentă a celor trei societăţi ar fi fost încasaţi direct de către o altă firmă din acelaşi grup de societăţi, cu sediul în municipiul Oradea, fără a mai ajunge în casieriile sau conturile bancare proprii ale societăţilor. Ulterior, banii ar fi fost folosiţi discreţionar, în funcţie de propriile interese, acumulându-se astfel, în sarcina celor trei societăţi, datorii foarte mari faţă de stat şi faţă de furnizori”, au mai transmis poliţiştii.

Prejudiciul total estimat, cauzat bugetului consolidat de stat şi creditorilor, este, în acest moment, de peste 5 milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.