Şaptesprezece clase şi două licee din judeţul Constanţa trec în scenariul 3 de funcţionare, adică exclusiv online, după confirmarea unor cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor, dar şi al cadrelor didactice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni, prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii numărul 43 a CJSU Constanţa, care prevede modificarea scenariilor de funcţionare în 38 de unităţi de învăţământ din judeţ.
 
Astfel, trec din scenariul 2 în scenariul 3 o clasă pregătitoare şi o clasă a V-a de la Şcoala Gimnazială "Gala Galaction” Mangalia, după confirmarea unui caz de COVID-19 la un cadru didactic şi la un elev, o clasă întâi de la Şcoala Gimnazială Spectrum Constanţa, după confirmarea unui cadru didactic, o clasă a VII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 10 "Mihail Koiciu” Constanţa, după ce un elev a fost confirmat, o clasă a IX-a şi două a X-a de la Liceul Tehnologic "Tomis” Constanţa, după confirmarea unui cadru didactic, patru clase cu profil vocaţional-sportiv de la Liceul Tehnologic "Ion Podaru” Ovidiu deoarece elevii au fost într-un cantonament unde s-au înregistrat cazuri de COVID-19. 
 
De asemenea, au mai trecut la cursuri exclusiv online Liceul Traian din Constanţa după confirmarea a trei cazuri în rândul elevilor, o clasă a VII-a de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga” Constanţa, după ce un elev a fost confirmat cu COVID-19, o grupă mijlocie de la Grădiniţa cu Program Prelungit "Mugurel” Constanţa, după confirmarea unui preşcolar, o clasă a XI-a de la Liceul Tehnologic "Pontica” Constanţa după ce a fost confirmat un cadru didactic, o clasă a X-a de la Liceul Teoretic "George Călinescu” Constanţa după confirmarea cu noul coronavirus a unui cadru didactic, două clase a VIII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Pecineaga, după confirmarea unui cadru didactic şi Liceul Tehnologic Cogealac, după confirmarea a trei elevi. 
 
Prefectura Constanţa a menţionat că opt unităţi de învăţământ trec din scenariul 3 în scenariul 2, iar alte 15 din scenariul 2 în scenariul 1 după ce rata incidenţei a scăzut sub 1/1.000 de locuitori. 
 
De asemenea, două grădiniţe aflate în subordinea Unităţii Militare 02022 Constanţa au solicitat trecerea în scenariul 2 de funcţionare, ca urmare a ratei incidenţei cumulate peste 1.5/1.000 de locuitori în municipiile Constanţa şi Mangalia. Este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit "Căluţul de Mare” Constanţa, respectiv Grădiniţa cu Program Prelungit "Pescăruş” Mangalia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.