Toate şcolile din Craiova şi localitatea Cârcea vor trece la cursuri exclusiv online după ce incidenţa cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit 3 la mie, această măsură urmând să intre în vigoare de miercuri, a anunţat Prefectura Dolj. De asemenea, restaurantele, cinematografele vor fi închise, fiind interzisă şi organizarea de concerte, evenimente private sau culturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Dolj a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să fie luate mai multe măsuri pentru localităţile Craiova şi Cârcea, acolo unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori.
 
Astfel, devine obligatorie purtarea măştii de protecţie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani, în toate spaţiile publice deschise. De aemenenea, sunt interzise activităţi în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi concerte, desfăşurarea spectacolelor drive in sau organizarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale. Totodată, au fost închise restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri de noroc. 
 
Măsurile intră în vigoare începând din 20 octombrie, ora 00.00, şi se vor aplica până în 2 noiembrie, ora 24.00. 
 
CJSU a mai decis ca, începând din 21 octombrie, ora 00.00, pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar din localităţile Craiova şi Cârcea se instituie măsura de suspendare temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ, cursurile urmând a se desfăşura numai online, în scenariul 3. Măsura se aplică pentr 14 zile, până la 3 noiembrie inclusiv. 
 
Totodată, în localităţile Celatu, Dobreşti, Teasc şi Vârvoru de Jos, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este cuprinsă între 1,5 şi 3 la mia de locuitori. În aceste localităţi restaurantele şi sălile de jocuri de noroc îşi pot desfăşura activitatea fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.