Nigerienii Victor Osimhen (Napoli) şi Nwankwo Simy (Crotone), care au înscris sâmbătă în Serie A, au prezentat după ce au marcat mesaje împotriva brutalităţii poliţiei din ţara lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Osimhen a marcat golul de 4-0 la meciul câştigat cu 4-1 de Napoli în faţa Atalantei, iar Simy a înscris din penalti golul de 1-0 la partida terminată la egalitate de Crotone cu Juventus, scor 1-1.

După ce au marcat, cei doi s-au dus către camerele de televiziune şi au arătat câte un tricou alb cu mesajul: “Puneţi capăt brutalităţii poliţiei în Nigeria”.

“Este o perioadă dificilă pentru Nigeria şi sper că ţara mea şi concetăţenii mei vor putea ieşi din această situaţie cât mai curând posibil. Noi facem ce putem de aici, este puţin, dar o facem”, a declarat Simy.

În ultima perioadă, în Nigeria au avut loc proteste faţă de brutalitatea poliţiei, la care forţele de ordine au intervenit violent.

Manifestaţiile au început, potrivit AP, după ce în social media a apărut un filmuleţ în care putea fi văzut un tânăr bătut de poliţişti din cadrul forţelor speciale SARS. Protestele sunt însă urmarea a ani de violenţe ale poliţiei, comise nu doar de poliţiştii din SARS, ci şi de cei din alte departamente.

Ca urmare a protestelor, guvernul nigerian a anunţat că va desfiinţa forţele speciale SARS.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.