Un număr de 51 de persoane de la Spitalul de Psihiatrie de la Pădureni Grajduri, judeţul Iaşi, au fost diagnosticate cu COVID-19. Alte 16 persoane ifectate cu noul coronavirus au fost depistate la un centru social din localitatea Târgu Frumos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DSP Iaşi, în judeţul Iaşi sunt două focare de Covid, unul fiind înregistrat la Spitalul de Psihiatrie de la Pădureni Grajduri, unde sunt internaţi bolnavi cu afecţiuni psihice care au comis infracţiuni grave.

Aici au fost depistate pozitiv 51 de persoane, între care 44 de pacienţi şi şapte angajaţi. Iniţial, la acest spital au fost depistate trei cazuri, însă DSP a decis declanşarea unei anchete epidemiologice, care a presupus testarea tuturor pacienţilor şi angajaţilor.

Un alt focar se înregistrează la centrul de servicii sociale din localitatea ieşeană Târgu Frumos, unde 16 persoane au fost depistate pozitiv. DSP precizează că ancheta este în desfăşurare pentru identificarea contacţilor direcţi în unitate.

În judeţul Iaşi au fost înregistrate 295 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, număr record de la debutul pandemiei. Până sâmbătă, numărul total al cazurilor de Covid-19 la nivelul judeţului a ajuns la 7.746, Iaşiul fiind pe locul trei pe ţară, după Bucureşti şi Suceava.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.