Magistraţii de la Judecătoria Sector 5 au motivat decizia plasării sub arest la domiciliu a lui Laurenţiu Baranga, referindu-se la faptul că acesta şi-a recunoscut faptele, s-a arătat dispus să acopere prejuiciul şi a demisionat din funcţie înainte de a avea loc percheziţiile la domiciliul său. Judecătorii consideră că arestul la domiciliu este suficient în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Judecătoriei Sector 5 au motivat decizia plasării sub arest la domiciliu a lui Laurenţiu Baranga.

Aceştia constată că inculpatul a fost sincer pe durata cercetărilor, şi-a recunoscut faptele, regretă prejudiciul de imagine adus instituţiilor angajatoare şi a anunţat că este dispus să acopere prejudiciul pe care l-a creat.

În plus, magistraţii precizează că nu există indicii potrivit cărora Baranga ar încerca să se sustragă urmăririi penale şi nici că ar încerca să exercite presiuni asupra persoanelor vătămate sau ar încerca să realizeze o înţelegere frauduloasă cu acestea.

De asemenea, magistraţii au luat în calcul faptul că Laurenţiu Baranga a demisionat din fruntea Oficiului pentru Spălarea Banilor anterior datei la care au avut loc percheziţiile la domiciliul său din judeţul Vâlcea.

Baranga nu are antecedente penale, este o persoană matură care are capacitatea de a înţelege faptele şi situaţia în care se află şi nu există riscul săvârşirii de noi infracţiuni.

În consecintă, judecătorii au concluzionat că există o stare de pericol pentru ordinea publică, dar aceasta ”nu este atât  de manifestă încât să necesite luarea măsurii arestării preventive a inculpatului”.

El a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, până la data de 09.11.2020, inclusiv.

În această perioadă, Baranga are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv fără permisiunea anchetatorilor.

Fostul preşedinte al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor Laurenţiu Baranga a fost plasat, duminică, în arest la domiciliu.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au respins propunerea de arestare preventivă înaintată de anchetatori.

Parchetul General a transmis că acesta este cercetat penal pentru două infracţiuni continue de înşelăciune, prin care a adus prejudicii de aproape 645.000 de lei instituţiei de învăţământ superior.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.