Albumul "Morricone Segreto", o colecţie de compoziţii ale lui Ennio Morricone de la sfârşitul anilor '60 şi începutul anilor '80 inclusiv 7 piese nelansate anterior, va fi produs de Decca Records şi CAM Sugar la patru luni de la moartea artistului premiat cu Oscar, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Morricone Segreto" va fi lansat pe 6 noiembrie, cu câteva zile înainte de data la care maestrul ar fi împlinit 92 de ani, pe 10 noiembrie. Discul va fi disponibil online şi pe CD sau vinil. 

Colecţia, care cuprinde compoziţii  pentru filme experimentale şi inovative mai puţin cunoscute ale lui Morricone, unele care nu au fost niciodată lansate, este descrisă drept "o călătorie prin voci misterioase, chitare stridente şi alte sunete cu efecte emoţionale ale compozitorului care s-a aflat mereu înaintea modei, distând stilul în propria manieră". 

Ennio Morricone a murit pe 6 iulie la vârsta de 91 de ani. A compus prima sa partitură, pentru un concert de muzică clasică, la sfârşitul anilor 1950 şi a început apoi să lucreze în departamentul de aranjament muzical din cadrul televiziunii italiene de stat, RAI. Şi-a început cariera de compozitor de muzică de film în 1961, colaborând la filmul „Il Federale”.

Morricone, care a semnat peste 500 de coloane sonore, a fost de şase ori nominalizat la premiile Academiei americane de film şi a primit un Oscar, onorific, în 2007, şi unul pentru coloana sonoră a „The Hateful Eight” (2015). Inspirat iniţial de Mozart, Bach şi Vivaldi, Ennio Morricone este unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică din toate timpurile, iar pe parcursul unei cariere de aproximativ şapte decenii discurile lui au fost vândute în peste 70 de milioane de copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.